Lidt om lidt om

16. marts 2017 0 Af frank-e.dk

Hvornår noget er meget eller lidt er individuelt fra person til person. For en milliardær er en million bare en af ud af tusind, for den fattige er det opfyldelse af basale behov i en menneskealder og en mulighed for at leve et acceptabelt liv.

Når en stor del af mine blogindlægs titel begynder med ”lidt om”, så vil nogle formodentlig opfatte det som falsk beskedenhed (for det var da godt nok langt, ikke?) og andre mene, at det er tilpas, og endnu andre måske mene, at det emne kunne han da bruge langt mere spalteplads på.

Det er jo heller ikke sådan, at alle indlæg er lige lange, så opfattelsen vil nok variere fra indlæg til indlæg.

Men hvorfor så ”lidt om”?

Jeg har tidligere haft en idé om at sammenfatte en del af mine idéer (politiske, filosofiske, kulturelle osv.)  i bogform, men under arbejdet med denne faldt det mig ind, at det er utroligt nemt at miste fokus og bevæge sig ud af en eller anden tangent, blande alt for mange begreber og idéer sammen og ultimativt forvirre både sig selv og sin læser. Hvilket jo ikke var målet til at begynde med.

Derfor er det at skrive ”lidt om” et emne, typisk som en slags essay, en måde, hvorpå jeg kan holde fokus på emnet – hvilket virker som om, det er meget besværligt mange steder  i den offentlige debat. Samtidig er ”lidt om” også en mulighed for mine læsere til at fokusere på de emner, der har deres interesse (blogindlæg kan jo f.eks. kategoriseres ud fra emner ved hjælp af snedig moderne teknologi).

Om lidt (og måske lidt til) vil det blive klart, at disse indlæg kan handle om nærmest alle emner  og jeg har en lang liste af idéer til emner, jeg gerne vil skrive noget om. Noget som er klogt, originalt og indsigtsfuldt, tankevækkende og filosofisk, nytænkende og revolutionerende. Hvorvidt jeg formår just dette vil jeg dog i al beskedenhed overlade til mine læsere at besvare.

(ps. Og herved slutter de procesorienterede indlæg vedrørende frank-e.dk indtil videre)