Lidt om at lave et (dette) website

Som medieuddannet kan jeg ikke lade være med at tænke over, hvordan mit website skal være – hvordan det skal se ud, og hvad, det skal indholde. Jeg kender udmærket til de anbefalinger, diverse kloge og erfarne hoveder kommer med med hensyn til design – som jeg ikke er så god til – indlæg og teksters længde og struktur, nyhedstrekanten og ikke mindst websitets fokus. Og en hel masse andet.

Disse er gode regler, hvis man har en virksomhed og et udelt kommercielt fokus for øje – fang kundens opmærksomhed og få ham eller hende til at købe noget, AIDA-modellen etcetera, som alle unge handelselever introduceres til for tiden.

Jeg er imidlertid ikke bare en virksomhed, og selv om kommerciel og økonomisk succés ville være herligt, så er det jo mig selv og mine kreationer, jeg sælger. Min personlighed, min sjæl om man vil, er og skal være med i det, og jeg må således give køb på en del af det kommercielle fokus, men får derved muligheden for at være ærlig og dermed troværdig – egenskaber, jeg – blandt andre – sætter stor pris på.

For heri ligger det første dilemma: Dette er både et personligt website, hvor jeg argumenterer for mine synspunkter og demonstrerer mine kreative kundskaber i form af en blog og sider tilegnet eksempelvis  musik og litteratur fra min hånd og hjerne – og en indgang til, at andre gerne skulle bruge mine evner, talenter og min viden mod betaling, og en indgang til samarbejde og interessefælleskab med ligesindede – med kommercielt fokus eller uden.

Derfor er det langt fra sikkert, at jeg vil følge alle regler til punkt og prikke – selv om jeg kender dem og har arbejdet med og undervist i markedsføring, blandt andet på web.

Jeg planlægger f.eks., at bloggen skal rumme en lang serie tekster med titler, som begynder med ”lidt om” – og gør mig derfor muligvis skyldig i falsk beskedenhed, da deres længde nok som minimum vil være som dette første indlæg. Små essays, anmeldelser, mindre reportager og lignende vil således finde vej til bloggen og, håber jeg, sidenhen, til dig, kære læser.

Naturligvis har jeg også gjort mig overvejelser om at lave flere websites, som hver især dækker mine forskellige interesser og evner, noget personligt, noget skriveri-orienteret, noget musik-orienteret, noget journalistik-orienteret. Og det kunne der måske være en mening med, hvis jeg udelukkende satsede på et område.

Men det gør jeg ikke – jeg holder af variation i min dagligdag og ser strukturelle sammenhænge mellem tekst, web, journalistik, filosofi og musik, som måske ikke alle er opmærksomme på. Og derfor er frank-e.dk, som det er. Under stadig forandring.

(og ja, dette skilt fra det verdensomspændende edderkoppespinds barndom er et ynkeligt forsøg på at være morsom.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *